Tilbud

Melville, Herman.

Bondefangeren.

Bog

DKK 115,00 DKK 85,00

 

Varenr.: Skøn 35. – Uindbundet. – 2004. –  316 sider. – Pænt eksemplar. – Pris: 115 kr. – Tilbud: 85 kr.

Roman af forfatteren Herman Melville, der skrev klassikeren om hvalfangst og hvalen  ” Moby Dick” (1851)

I “Bondefangeren”  tager forfatteren  samfundets  institutioner, moral og kristendom under kærlig behandling på en finurlig måde.   Passagererne på damperen er alle sammen optaget af at sælge et eller andet – fra mirakuløse opfindelser og patentmedicin til aktier i det nye Jerusalem. Det er plat og fiduser formet som transaktioner mellem kæltringer og fjolser, og ingen ved, hvornår den ene bliver taget ved næsen af den anden .

Bogen er en filosofisk svindlerkomedie med humor, satire og tragedie som redskaber.

 

- Oversat fra engelsk af Flemming Chr. Nielsen.

Gyldendals Bogklubber 2004

På lager

Beskrivelse

HANDLING: Indianerhaderen John Moredock er en af de mest forbløffende skikkelser i “Bondefangeren”. Oberst Moredock gjorde det til sin livsopgave at udrydde indianere, og da hans karriere er blevet beskrevet, røbes det, at obersten er en såkaldt autentisk figur i USAs historie. Moredock omtales blandt sine egne som gæstfri og godgørende, elsket og afholdt, men som alle indianerhadere har han kun hørt historier om indianernes løgne, tyvagtighed, falskhed, svindel, troløshed, blodtørst og djævelskab.

Handlingen foregår den 1. april om bord på en adstadig Mississippi-damper. Datoen 1. april symboliserer, at menneskelivet er reduceret til en aprilsnar , hvor menneskets religiøse overbevisning optræder forklædt som en bondefanger.