Wilhelm Hauff

Dværg Næse

DKK 45,00

Varenr.: Bø-8 / 20. – Indbundet. – 42 sider. – Illustreret med farvetegninger af Friedrich Hechelmann. – A4-format.  – Pænt eksemplar. – 45 kr.

Fortællingen er baseret på en tysk historie om en gammel kone, der viser sig at være en ond fe, som forhekser drengen Jakob.

Den egner sig til højtlæsning for børn fra 6 år.

Centrum - Nord-Syd - 1990

På lager

Beskrivelse

“Jakob var bange for at gå med den gamle og svagelige kone med en lang næse, men hans mor syntes, at han skulle følge med hende, fordi hun ikke kunne slæbe af sted med så tung en byrde, og nu fulgte han den gamle , indtil de kom til et faldefærdigt hus i en afsides liggende del af byen. “Nu må du jo have en belønning” , mumlede den gamle. “Bliv lidt, så laver jeg en suppe til dig, som du vil huske, så længe, du lever. Hans mor havde lavet mange lækre retter, men ingen så god som suppen. Mens han satte de sidste kostelige dråber til livs, tændte marsvinene røgelse, og blå velduftende skyer, bølgede gennem rummet. De virkede søvdyssende, og selv om Jakob kæmpede imod og sagde, at han skulle hjem til sin mor, faldt han i søvn. Han drømte , at han var tjener i syv år…Han var ængstelig, da han kom hjem til sin mor, og da han talte til hende, for hun tilbage med et skrig: “Hvad vil du mig, du hæslige dværg. Gå med dig ! ”

Da Jakob hørte, at de gode menneskers søn syv år tidligere var blevet stjålet fra dem, forstod han, at han ikke havde drømt, men at han i syv år havde tjent den den onde fe…”