Boswell, James

London Dagbog 1762-1763.

Bog

DKK 90,00

Den unge skotte, James Boswell, ankom til London i 1762. Han var lige blevet 22 år og havde stor appetit på livet og den engelske hovedstad. En søgende ånd med litterære ambitioner, umoden, arrogant og selvoptaget, men samtidig også snusfornuftig og med mange spekulationer over livet og dets muligheder. Hver dag skrev han notater om stort og småt, og han fortalte det hele til sin dagbog. Boswell ville så gerne leve et værdigt liv og blive et godt menneske, men det var ikke altid så let.

- Oversat af J. Kastor Hansen i 1951 efter "Boswell's London Journal 1762-1763. Oversættelsen er bearbejdet af Jørgen Mågård.

- Hernovs Forlag 1998.

På lager

Beskrivelse

– Boswell blev begjestret for London og byens kultruliv og de mange muligheder for livsudfoldelse af enhver art. En kontrast til den kedsommelige skotske provins. Han lærte flere kvinder at kende, nogle af dem intimt, og lord Eglinton, som vi møder i dagbogen, var med til at introducere ham til diverse udsvævelser. Han blev derfor lidt af en libertiner, og han fik på den tid sin første gonorré, en lidelse , som han pådrog sig flere gange senere i livet. Efter 3 måneder i London vendte han tilbage til Skotland, hvor han under farens strenge opsigt og vejledning på ny læste jura. Han skrev ret talentløse digte og vantrivedes i det pritanske miljø. Han ønskede derfor at vende tilbage til London, hvilket faren modstræbende gav ham lov til.- Uindbundet. – 304 sider. – Illustreret. – Pænt eksemplar.