Etlar, Carit

Gøngehøvdingen

Bog

DKK 90,00

Varenr. SKØN-Carit Etlar. –  Indbundet og med guldtryk. – Med efterskrift af Palle Lauring. – En del af serien “Store Fortællere”. – Illustreret med tegninger af Poul Steffensen. – 347 sider. – Pænt eksemplar. – 90 kr.

Forfatteren Carit Etlar var leveringsdygtig det hele: Jyske eventyr, folkesag og herregårdshistorier, københavnske folkelivsbilleder og historiske romaner. Desuden var han krigskorrespondent for Berlingske Tidende fra kampene i Sønderjylland i 1864. Men de mest elskede blandt hans værker var de historiske romaner, som er skrevet med  fart og bevægelse samt  opfindsom historisk indlevelse.

Han huskes bedst for romanerne “Gøngehøvdingen” og fortsættelsen “Dronningens Vagtmester”.

Lademann uden år.

På lager

Beskrivelse

Året er 1657. Svenskekrigen 1657-60 er ved at tage sin begyndelse, og Svend Poulsen Gønge, kaldt Gøngehøvdingen, melder sig til tjeneste hos Frederik III. Gøngehøvdingen og hans Ib samt deres 100 håndgangne mænd, de berømte snaphaner, gør livet hedt for svenskerne på Sydsjælland. De afbrænder foder og vogne, stjæler våben og angriber den svenske oberst Sparres og kaptajn Mannheimers dragoner, og de lokker dem i baghold og ud på tynd is…- Der var virkelig en kaptajn Svend Povlsen, som med sine snaphaner bekrigede de svenske besættelsestropper´, og de blev efter krigen belønnet af Frederik III med Lundbygård ved Vordingborg.