Beskrivelse
INDHOLD: Maven og sjælen. – Lækkeri og snobberi. – Kroppens og sindets ligevægt. – Mad og sex, slægtens drivkræfter. – Nationalretter og folkekarakter. – Gastronomien mellem anekdote og historie. – Kejsere, kaliffer, konger og krydderier. – Amerika og opdagelsen af den nye mad. – Det franske hegemoni. – Kina, en anden verden. – Mad og sprog. – Kogebøgerne og samfundets spejl. – Gourmetens litteratur og filosofi. – Natur og kultur, stegt og kogt. – Bordmanerer, madens kropssprog. – Menneske, samfund og klasse. – Flintstone i køkkenet. – Vort daglige brød. – Herre og tjener. – Politisk gastronomi. – Fremmed, farlig, forbudt. – Sær mad eller sære fordomme. – Jøderne og de urene dyr. – Hinduismen, køer og de urene mennesker. – Vegetarianisme og kannibalisme, spisekunstens ydergrænser. – Puritanisme og frådseri. – Teknologi og gastronomi. – Kilder. – Opskrifter. – Register. – Indbundet i hellærred. – Illustreret med tegninger og stik. – 391 sider. – Pænt eksemplar.