Yacoubians hus. Dvd

Film

DKK 40,00

Filmen er baseret på Alaa Al-Aswany’s bestseller bog af samme navn.

Arabisk spilllefilm 2006 .

Marwan Hamed.

Spilletid 2 timer og 49 minutter.

Medvirkende: Adel Imad, Yosra, Nour Elsherif, Hend Sabri, Mohamas Imam, Khaled El-Sawy, Ahmad Rateb

Med danske, norske, svenske og finske undertekster.

Varenr.: Dvd.1-57.  – Pris: 40 kr.

På lager

Beskrivelse

HANDLING: Spillefilm baseret på Alaa Al-Aswany’s roman “Yacoubians Hus”

Gennem beskrivelsen af livet i og omkring en gammel statelig beboelsesejendom tegnes et billede af nogle menneskeskæbner i det moderne Cairo.

Handlingen kredser om et hus i det centrale Cairo i begyndelsen af 1990’erne, en tid hvor den arabiske verden og dermed også Egypten, er plaget af politiske og religiøse dagsordener i forbindelse med Kuwait-krigen. Husets beboere er sammensat af rige og fattige, af mænd og kvinder – alle med hver deres baggrund og deres syn på tilværelsen. – Vi møder blandt flere parret Busayna og Taha, der begge kommer fra fattige kår og forsøger at løsrive sig fra de sociale uretfærdigheder, der næsten gør det umuligt at komme frem i tilværelsen.

– Zaki, en midaldrende ingeniør, der lever af den sum penge forældrene skrabede sammen, bruger sine dage og nætter på at forføre kvinder. – Hvis hans naturlige evner ikke rækker, forsøger han at inddrage magt og penge til at få sine fornøjelser gennemført. – Dette gælder også Azzam, en rigmand der i sine bestræbelser på indflydelse og mere rigdom, køber sig ind i politik. På samme vis når det gælder kødelige lyster – kan Azzam ikke få dem på normal vis, køber han dem.