Mystery of a pope

Film

DKK 40,00

Historisk drama 2009

Film baseret på romanen ”Johanne” af Donna Woolfolk Cross.

Instruktør: Sönke Wortmann.

Manuskriptforfatter: Heinrich Hadding, Sönke Wortmann

Medvirkende: Johanna Wokaler, David Wenham, John Goodman, Iain Glen, Edward Petherbridge, Anatole Taubman

Spilletid: 2 timer og 15 minutter

Med danske, norske, svenske og finske undertekster

Varenr.: Dvd-1.24. – Pris: 40 kr.

På lager

Varenummer (SKU): Dvd-1.24 Varekategorier: , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Historisk drama om Johanne , der vokser op i middelalderens Tyskland, men fordi hun ikke er en dreng / mand, kan hun  ikke forfølge sine drømme om at få en uddannelse. Alligevel studerer hun forbudte bøger i det skjulte.

Filmen fortæller, hvordan Johanne kæmper for at få lov til at bruge sine evner, selv om hun er af det forkerte køn: En pige. For  i middelalderen er  uddannelse og gode stillinger forbeholdt drenge og mænd.

Men det lykkedes alligevel Johanne at opnå betydningsfulde poster inden for Den Katolske Kirke . Herunder også som pave. Dog måtte hun konstant være  forklædt som en mand,  da kvinder  ingen adgang havde til Den Katolske Kirkes øverste ledelse.

Har der nogensinde været en kvindelig pave? Der findes angiveligt beviser på, at en særdeles kløgtig kvinde i det niende århundrede fuppede sig gennem skole- og klostersystemet ved at klæde sig som en mand.

På hjemmesiden for Den Katolske Kirke i Danmark står navnet Johanna endda opført som pave kortvarigt fra 855 til 858, men de beskriver hende samtidig som en fabelpave – altså en overleveret myte.