Beskrivelse
INDHOLD: Vin for begyndere. – Vin i praksis. – Rundt i vinens verden. – Når du er blevet grebet af vininteressen. – Hvordan vin bliver til. – Hvilken farve har din smag? – Andre måder at gruppere vin. – Den specielle vinsmagningsteknik. – Vinens udseende og næse. Nydelsens grundsætning. – Hvad er en dårlig vin? – Hvad får en vin til at smage godt? – Pinot-misundelse og andre hemmeligheder om druer. – Mysteriet om druen . – Druernes personlighedstræk. – Herskab og tjenestefolk i druernes verden. – Hvide og røde druesorter. – Er det en drue? Er det et sted? – Vinnavnene. – Andre måder at navngive en vin. – Mærkevarenavne. – Produktmærker. – På vinindkøb. – Køb af vin på restaurant. – Sådan kigges vinkortet ud. – Sådan bluffer du dig gennem serveringsritualet. – Hvis du er helt overladt til dig selv. – Sådan åbner man en flaske – og hvad så? – Åbning af mousserende vine. – Tulipnaer, flutes, balloner og andre maleriske navne på vinglas. – Servering af vin: Ikke for varm, ikke for kold. – At vurdere en vin på dens etiket. – Udtryk på europæsike vintetiketter. – Den franske model. – Bordeaux, den uforlignelige. – Bourgogne, Frankrigs anden stor vin. – Chablis, en unik hvidvin. – Maconnais, prisbillige hvidvine. – De solide vine fra Rhonedalen. – Loiredalen, hvidvinens himmerige. – Alsace, fransk og ikke tysk. – Italien, vino’ens hjemland. – Det smukke Toscana. – Chianti her, Chianti der. – Spændende vine fra Spanien. – Rioja, stadig spansk konge. – Ribera del Duero udfordrer. – Navarra. – Portugal, mere end blot portvin. – Bemærkelsesværdige portugisiske rødvine. – Tyskalnd, Europas individualist. – Riesling og deres kolleger. – Schweizisk vin, bedst på hjemmebane. – Østrig, på vej mod kvalitet. – Californiens vinregioner. – Napas druer. – Området omkring San Fracisco Bay. – Oregon og historien om de to Pint’ er. – Washington State, vin i ørkenen. – Historie og nutid i Chile. – Argentina er vigtigere, end man tror. – Sådan bliver de mousserende vine til. – Champagne og dets magiske vine. – Andre mousserende vine. – Mindre befærdede vinveje: Aperitif-, dessert- og hedvine. – Sherry, den msiforståede vin. – Marsala, Vin Santo og vennerne. – Portvin, Portugals store hedvin. – Sauternes og de ædelst rådne vine. – Miniguide til vinindkøb. – Sammensætning af vin og mad. – Forførende ældre vine. – Udtaleguide til vinnavne og vinudtryk .- 1855-klassisfikationen i Bordeaux. – Vinleksikon. – Register.