Tilbud

MacCarthy, Ed. - , Ewing-Mulligan, Mary.

Vin for dummies. En håndbog for os andre.

Bog

DKK 100,00 DKK 85,00

Varenr. 66.83 / H 10. – Uindbundet. – 2002. – 2. udgave. – 256 sider. – Pænt eksemplar. –  100 DKK. – TILBUD  85 DKK

Vin er efterhånden blevet en hel videnskab forbeholdt de få. Bunker af mennesker står i kø for at fortælle dig, hvad du skal mene og den og den vin. Den ene vinklub efter den anden skyder op og fortæller, hvad man skal drikke og især, hvad man ikke skal drikke og investere i. Til alt dette er der kun at sige: Dan din egen vinklub! Og smag på vinen! Det til syvende og sidst en selv, der skal drikke vinen. Ens egen smag behøver ikke at være den samme som andres, og man kan udveksle erfaringer, når det gælder indkøb, opbevaring, farve og servering. Men vælg først og fremmest, hvad du selv mener, du får mest glæde ved at drikke.

- Oversat og bearbejdet fra engelsk af André Dewald.

Techmedia, 2002.

På lager

Varenummer (SKU): 66.83 / H 10 Varekategorier: , , Tags: , , , , , , , , ,

Beskrivelse

INDHOLD: Vin for begyndere. – Vin i praksis. – Rundt i vinens verden. – Når du er blevet grebet af vininteressen. – Hvordan vin bliver til. – Hvilken farve har din smag? – Andre måder at gruppere vin. – Den specielle vinsmagningsteknik. – Vinens udseende og næse. Nydelsens grundsætning. – Hvad er en dårlig vin? – Hvad får en vin til at smage godt? – Pinot-misundelse og andre hemmeligheder om druer. – Mysteriet om druen . – Druernes personlighedstræk. – Herskab og tjenestefolk i druernes verden. – Hvide og røde druesorter. – Er det en drue? Er det et sted? – Vinnavnene. – Andre måder at navngive en vin. – Mærkevarenavne. – Produktmærker. – På vinindkøb. – Køb af vin på restaurant. – Sådan kigges vinkortet ud. – Sådan bluffer du dig gennem serveringsritualet. – Hvis du er helt overladt til dig selv. – Sådan åbner man en flaske – og hvad så? – Åbning af mousserende vine. – Tulipnaer, flutes, balloner og andre maleriske navne på vinglas. – Servering af vin: Ikke for varm, ikke for kold. – At vurdere en vin på dens etiket. – Udtryk på europæsike vintetiketter. – Den franske model. – Bordeaux, den uforlignelige. – Bourgogne, Frankrigs anden stor vin. – Chablis, en unik hvidvin. – Maconnais, prisbillige hvidvine. – De solide vine fra Rhonedalen. – Loiredalen, hvidvinens himmerige. – Alsace, fransk og ikke tysk. – Italien, vino’ens hjemland. – Det smukke Toscana. – Chianti her, Chianti der. – Spændende vine fra Spanien. – Rioja, stadig spansk konge. – Ribera del Duero udfordrer. – Navarra. – Portugal, mere end blot portvin. – Bemærkelsesværdige portugisiske rødvine. – Tyskalnd, Europas individualist. – Riesling og deres kolleger. – Schweizisk vin, bedst på hjemmebane. – Østrig, på vej mod kvalitet. – Californiens vinregioner. – Napas druer. – Området omkring San Fracisco Bay. – Oregon og historien om de to Pint’ er. – Washington State, vin i ørkenen. – Historie og nutid i Chile. – Argentina er vigtigere, end man tror. – Sådan bliver de mousserende vine til. – Champagne og dets magiske vine. – Andre mousserende vine. – Mindre befærdede vinveje: Aperitif-, dessert- og hedvine. – Sherry, den msiforståede vin. – Marsala, Vin Santo og vennerne. – Portvin, Portugals store hedvin. – Sauternes og de ædelst rådne vine. – Miniguide til vinindkøb. – Sammensætning af vin og mad. – Forførende ældre vine. – Udtaleguide til vinnavne og vinudtryk .- 1855-klassisfikationen i Bordeaux. – Vinleksikon. – Register.