Herbjørg Wassmo

Tora-trilogien

DKK 125,00

 

Varenr.: Skøn-200. – Indbundet. – 2000. –  I. Det Stumme Rum: s. 5 – 194. – II. Huset med den Blinde Glasveranda: s. 195-458. – III. Hudløs Himmel: s. 459 – 686. – Pænt eksemplar. – 125 k

Tora-trilogien  er en roman, der består af tre dele, hvor Tora  er  hovedpersonen.

Oversat til dansk af Annelise Ebbe

Lindhardt og Ringhof - 2000

Ikke på lager

Beskrivelse

1. DEL : Det stumme rum
Om en ung piges problemfyldte opvækst i en lille nordnorsk flække i 1950’erne.Efter sin konfirmation forlader Tora den nordnorske ø for at gå på realskolen. For en stund oplever hun en helt anden tilværelse borte fra sin undertrykkende stedfader.

2. DEL: Huset med den blinde glasveranda
Besættelsesmagten fik man ikke børn med, og ”tyskerungerne” fik hadet at føle, og Tora var en af ”tyskerungerne”. Hun er også hovedpersonen i Herbjørg Wassmos roman.

Forfrossen og ensom vokser hun op i et fattigt fiskerleje højt mod nord i Norge, i Lofoten, i 1950’erne. Hun er én af ungerne fra Tusindhjemmet (huset med den blinde glasveranda), et gammelt patricierhus, som det er gået tilbage for, og som nu bebos af kvinder, løsarbejdere, børn og fattigdom.

Hun har ingen at tale med, hører egentlig ikke til noget sted eller hos noget menneske. Moderen lever sammen med en delvis krøbling, som misbruger Tora seksuelt – det er hendes hemmelighed og noget, hun ikke vil bebyrde sin forslidte mor med.

3. DEL : Hudløs himmel
Tora begraver sit dødfødte barn og vender tilbage til ensomheden på det lejede værelse. Da hendes elskede tante dør, glider hun uhjælpeligt ind i en tilstand, hvor virkeligheden forveksles med uvirkelighed og vrangforestillinger