Andersen, H. C.

Det er ganske vist. Et udvalg af H. C. Andersens eventyr

Bog

DKK 65,00

Varenr. SKØN 189 – Indbundet. – 1965. –  Illustreret. – 175 sider. – Pænt eksemplar. – 65 kr.

D. 8. maj 1835 udkom et llile hæfte på ca. 60 sider med titlen “Eventyr fortalte for Børn af H. C. Andersen – Første Hefte”. Det var begyndelsen til en eventyrdigtning, der skulle gøre H. C. Andersen til en digter blandt verdens største og blive Danmarks første bidrag til verdenslitteraturen af virkelig betydning. Dengang forblev hæftet upåagtet, men der var dog nogle, der straks så, hvad genialt der lå gemt i det beskedne hæfte. Blandt dem var en af samtidens betydeligste naturvidenskabsmænd, H. C. Ørsted.

Siden har H. C. Andersens eventyr gået deres sejrsgang verden rundt. Vi, som er fortorlige med eventyrene, kan engang imellem synes, at de næppe har noget nyt at fortælle os. Det kunne måske være tilfældet for den læser, der får dette evetyrudvalg i hænde. Så skulle det være bogens hensigt at revidere denne anskuelse og at vise, at eventyrene rummer langt mere, end barnet kunne forstå i det første møde med dem.

Gyldendal / Dansklærerforeningen 1965

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Forord til eleven. – Lille Claus og Store Claus. – Kejserens nye Klæder. – Gaaseurten. – Den standhaftige Tinsoldat. – Nattergalen. – Kjærestefolkene. – Den grimme Ælling. – Grantræet. – Elverhøi. – Springfyrene. – Den lille Pige med Svovlstikkerne. – Vanddraaben. – Historien om en Moder. – Flipperne. – Hjertesorg. – Alt paa rette Plads. – Nissen hos Spekhøkeren. – Klods-Hans. – Hurtigløberne. – Børnesnak. – Hvad Fatter gjør, det er altid det Rigtige. – Sneemanden. – Laserne. – Tiil læreren, efterskrift. – Litteraturhenvisninger. – Noter. – Billedfortegnelse.- Udgivet med noter og efterskrift af Folmer Jensen og Johs. Nørvig.