Tilbud

Rhapsody in August

Film

DKK 35,00 DKK 30,00

Amerikansk drama fra 1991

Spilletid: 1 time og 34 minutter.

Danske, finske, svenske og norske undertekster.

Medvirkende: Richard Gere og Sachiko Murase

 

1991

På lager

Varenummer (SKU): dvd-2.8 Varekategorier: , , Tags: , , ,

Beskrivelse

 

HANDLING : ”Rhapsody in August” er en fortælling om generationer og deres holdninger samt forbindelser til atombomberne over Japan i 1945. Hovedpersonen, Kane, er en ældre dame midt i 80erne, hvis mand blev dræbt af atombomben over Nagasaki. Kane bor alene den gård, hvor hun og hendes mand engang boede sammen, og nu har hun besøg af sine fire børnebørn, mens forældrene er på besøg hos et døende familiemedlem på Hawaii.

Men børnebørnene keder sig på gården, og de tager derfor af sted til Nagasaki, hvor de besøger det sted, hvor deres bedstefar blev dræbt i 1945. For første gang oplever de atombomben fra 1945 som virkelig og ikke kun noget, de har fået fortalt i skolen, og gradvist vokser deres respekt for deres bedstemor sammen med et had til USA.

På samme tid modtager Kane et telegram fra sin bror på Hawai, som har et sidste ønske om at se sin søster, inden han dør. Men Kane er modvillig, og hun kan i virkeligheden heller ikke rigtigt huske sin bror længere. Desuden nærmer årsdagen sig for atombomben , der faldt over Nagasaki i 1945, og som troende buddhist vil hun hellere blive hjemme og ære sin mands minde. I stedet rejser hendes amerikanske nevø til Japan for at prøve at overtale Kane til at komme til Hawaii