Beskrivelse
INDHOLD: Alkoholen og snapsen. – Krydderierne. – Krydderier og alkohol. – Kryddersnapse i Danmark. – Rosinsnaps. – Lakridssnaps. – Naturen – også den i vindueskarmen. – Indsamling af planter. – Ud i naturen. – Indholdsstoffer. – Stofskiftet. – Det primære stofskifte. – Snapseplanter og opskrifter. – Tre smagsgrupper. – Udtræk fra friske planter. – Udtræk fra blade og stængler. – Udtræk fra rødder. – Floraer. – Nøgler. – Botanikken. – Morfologi. – Navngivning og klassifikation. – Plantesamfund. – Levende hegn. – Bøgeskoven. – Grøftekanten. – Haver og parker. – Mælkebøtte. – Prikbladet perikon. – Pil. – Pors. – Rejnfan. – Revling. – Røllike. – Røn. – Skovmærke. – Slåen. – Indsamlingstidspunkt for bogens planter. – Giftige planter. – Kryddersnapsens holdbarhed og lagring. – Filtrering. – Opbevaring. – Håndtering af essenser. – Fortynding. – Forstærkning af smagen. – Likører. – Blanding af essenser. – Smagsstrukturer. – Aromaer. – Plantesamfund. – Gastronomiske erfaringer. – Fællesnævneren. – Stjerneanis. – Tørret appelsinskal. – Sherry. – Sukker og honning. – Yndlingsopskrifter. – Temperatur. – Blomster- og frugtsnapse. – Bitrene. – Aromatiske snapse. – Kryddersnapse til maden. – Som aperitif. – Kryddersnapse i maden. – Konservering af krydderier. – Kryddersnapse i det salte køkken. -Kryddersnapse i dessertkøkkenet. – De danske brændevine. – Akvavit. – Smagstraditioner. – Alkoholen. – Rene alkoholer. – Danske snapse og akvavitter. – De danske bitre. – Litteratur. – Register.