Teller, Jane

Odins ø

Bog

DKK 70,00

Varenr: Skøn. – Indbundet. -1999. –  494 sider. – Pænt eksemplar. – 70 kr.

Sigbrit Holland er på vej i bil en mørk aften, da hun må bremse for at undgå at påkøre en gammel mand, der pludselig dukker frem på vejen foran  hende. Manden kalder sig Odin og fabler om meteorstorme og varsler og om en ukendt ø, som han på står at hvære kommet fra for at hente hjælp til sin hest, Rigmarole, der har brækket et ben.

- Bogklubben 12 Bøger 1999.

På lager

Beskrivelse

HANDLING: “Odins ø”er både en krimi, en samfundssatire, en fortælling om kærlighed og en genkaldelse af en fjern dansk fortid. Den handler i overordnede træk om den noridske gud  Odin og hans   prøvelser i et moderne samfund

Sigbritt er på vej hjem fra arbejde, da hun er ved køre en gammel mand ned. Manden kalder sig Odin og fabler om meteorstorme , en ukendt ø og dårlige varsler. Han påstår, at han er kommet for at få hjælp til at hente sin hest Rigmarole”, der har brækket et ben.

Herefter tager begivenhederne fart, da religiøse fanatikere i Odin ser deres længe ventede frelser, mens myndighederne betragter den lille og gamle mand som rablende gal. Sigbritt er dog sikker på, at Odin taler sandt.

Politikere og dommedagsprofeter kappes om at drage fordel af Odins fortællinger, som oven i købet giver den voksende nationalisme kræfter. Sigbritt drager sammen med fiskeren Ambrosius ud på en lang odysse for at finde frem til sandheden om den mystiske og eventyrlige ø, inden årtusindskiftets ragnarok bryder ud.