Jens Kr. Andersen

Lille litteraturteori

Bog

DKK 65,00

Bogen er skrevet ud fra den opfattelse, at litterær analyse er et håndværk, der kan læres. En række væsentlige teksegenskaber bør kunne udpeges med sikkerhed og benævnes tydeligt. Der lægges afstand til den subjektivisme, der i de snere år har hersket inden for dansk- og litteraturfagets teori og praksis. Der skal lligevel nok i enhver tekst blive træk tilbage, hvis behandling må overlades til analysators skøn. Men et skøn kan som bekent være mere eller mindrfe kvalificeret, og fordi et fag er rubriceret som humanistisk, behøver det ikke at savne falighed. Det er denne faglighed, der søges styrket ved bogens definitioner og forklaringer. Den lille bog er tænkt som støtte ved litteraturundervisningen på postgymnasiale uddannelser og på universitetets elementære niveauer. Den tilsigter en let forståelig fremstilling af de aspekter af den almindelige litteraturteori, der behøves i forbindelse med den konkrete analyse af tekster, især litterære.

Varenr. 80.1-26. – Uindbundet og med plastomslag. – 2. udgave. – 2007. –  62 sider. – Udgået, men pæn biblioteksbog med stregkode på bagsiden. – 65 kr.

Multivers Academic 2007

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: TEKST-TEORI: Typologi. – Formelle tekst-egenskaber. – Synsvinkler. – Fortællere. – Metrikkens grundprincipper. – De vigtigste stilfigurer /billedsprog). – Indholdsmæssige tekstegenskaber. – Temaer og tema-systemer. – Tekstens ideologi. – Komposition. – ANALYSE-TEORI: Narrativ og tematisk analyse. – Syntagmatisk og paradigmatisk analyse. – Dokumentaion og verifikatikon. – Subjektivitet og objektivitet i analysen. – Litteratur. – Stikordsregister.