Armstrong, Thomas

Læsning og skrivning med mange intelligenser

Bog

DKK 115,00

Forfatteren viser i bogen, hvordan inddragelsen af de 7 intelligenser kan styrke eleverne i deres læse- og skriveudvikling. Bogen kombinerer Howard Gardners teori om de mange intelligenser og nyere hjerneforskning med historiske, antropolgiske, biografiske og psykologiske aspekter på evnen til at håndtere talt og skrevet sprog. Trådene samles fra eksisterende forskningsresultater, der viser, hvordan man kan fastholde eleverne ved eksempelvis at tilføre læse- og skriveundervisningen brug af billedsprog, logik, mundtlig fremførelse, fysiske aktiviteter, følelser, musik, socialt engangement og naturoplevelser. Der er desuden praktiske og jordnære strategier at hente i bogen, som kan anvedes på alle klassetrin og til alle slags elever. Herunder også til gruppen med tale-, og læsehandicap.

Varenr. 13.15-28 – Uindbundet og med plastomslag. – 2004. – 208 sider. – Udgået  men pæn biblioteksbog biblioteksstregkode på bagsiden. – 115 kr.

Adlandia / Dafolo 2004

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Læsning, skrivning, de mange intelligenser og hjernen. – I nærkontakt med ordenes muskulatur. – Få øje på ordenes visuelle grundlag. – Sving i takt med sprogets rytmer. – Tag bestik af ordenes logik. – Mærk tekstens følelsesmæssige kraft. – Om læsnings og skrivnings sociale kontekst. – Sandheden om det mundtlige grundlag for læsning og skrivning. – Åbn naturens bog. – Afslutning. – Litteratur på engelsk. – Dansk litteratur om læsning og skrivning. – Register.