Tilbud

Nyberg, Mikael

Kapitalen.com. Myten om det postindustrielle paradis

Bog

DKK 185,00 DKK 155,00

Hver periode og hvert samfund har sit system af indlysende selvfølgeligheder og forestillinger, som vi uden videre accpeterer som sande. En af disse forestillinger fortjener naturligvis deres position. De hjælper os til at forstå vores omgivelser. Men andre hindrer os i at betragte samfundet på saglig vis. Det er ideologi, der udstyrer os med en falsk bevidsthed om forholdene i verden. I dag er det en almindelig udbredt opfattelse, at vi befinder os i et postindustrielt videns- og informationssamund. Hvordan er det gået til? – Er denne forestilling en korrekt eller nogenlunde korrekt afspejling i vores bevidsthed af virkelige samfundsmæssige forandringer. I virkeligheden liver vi i en tid med en forceret kapitalistisk industrialisering. De postindustrielle forestillinger viser sig ved nærmere eftersyn at være myter. Det betyder ikke at samtlige elementer, der indgår i dem, er løgnagtige, men at de giver et forvrænget billede af samfundsforandringerne. Hvordan er det lykkedes dette vrangbillede at dominere den kollektive bevidsthed? – Det giver forfatteren nogle bud på i sin bog.

Varenr. 33.25-25. – Uindbundet. – 2005. – 503 sider. – Med illustrationer af Robert Nyberg. – Pænt eksemplar. – 185 kr. – TILBUD:  155 kr.

Tiderne Skifter 2005

På lager

Varenummer (SKU): 33.25-25 Varekategorier: , Tags: , , , ,

Beskrivelse

INDHOLD: Den nye frihedstid. – Den tredje bølge. – En strålende fremtid. – Hundens klynken vækker arieren af hans dvale. – Den sociale ingeniør. – Den menneskelige etiks forvaltere. – Brødrene Rockefeller og det demokratiske overskud. – Økologien som falsk bevdisthed. – Profetien om det postindustrielle paradis. – Manden i toget. – Den svenske models to kriser. – Fremtidens frø. – Håbets gulerødder. – Separationsangst. – Den nye tids tanker. – Den trimmede produktion. – Fra Kennings teser til Carlzons katedral. – Det gode arbejde. – Industrialiseringen af servicesektoren. – Globaliseringens forvredne perspektiv. – Myten om videnssamfundet. – Det nye hverdagsliv. – Tredjedelssamfundet og et europæiske sværd. – 1989. – Venstrefløjens korsfarere. – Den nye Marx. – Den tredje vej. – Det frie valg. – Efterskrift. – Noter til efterskrift. – Litteratur til efterskrift. – Noter. – Litteratur.