Mina Foslev

Hvad vil folkeeventyret fortælle os ? To gamle danske folkeeventyr genfortalt og med en tydning af deres visdomsfyldte billedsprog

DKK 40,00

Varenr.: 39.12 / H.8. – Uindbundet med plastomslag. –  31 sider. – Illustreret af Liselotte Andersen. – Pænt eksemplar. – 40 kr.

Bogen  indleder med en oversigt over betydningen af de danske folkeeventyr og deres betydning . Desuden  gives  en fortolkning af  de to folkeeventyr  “Kristen Grønhat” og “I ulvens bo og ørnens klo” med udgangspunkt i Rudolf Steiners pædagogik.

 

Sammenslutningen af Rudolf Steiner Børnehaver i Danmark - 1981

På lager

Beskrivelse

“Den visdom, som kommer til orde i folkeeventyrets billedverden er almen og dyb. Mens eventyret fortæller om menneskets muligheder, beretter myterne om folkenes. Rudolf Steiner (1861-1925)  henviste til, at de gamle folkeeventyr er den udtryksform, som højt indviede individualister har benyttet sig af, når de ville fortælle menneskene om den udviklingsstrøm, de stod inde i. Større børn er ikke helt så begejstrede for eventyrene som de mindre, hvor barnet kan herske i verden som en konge. ” (s. 5)