Christen Møller

Historien om Dronte. En gammel Børneramse

DKK 65,00

Varenr. 39.25 / Bø-9. – Indbundet. – 25 sider. – Med sort-hvide tegninger og farvelitografier af N. Halkjær – Pænt eksemplar. – 65 DKK

“Historien  om Dronte” har oprindeligt været udgivet som børnebog i slutningen af 1800-tallet (1888). Denne udgave er et genoptryk fra 1981. – Bagest i bogen findes en efterskrift , der forklarer  om datidens børnerim og remser, der var den  første litteratur, som børn og voksne havde til fælles.

Bogen kan også i dag læses af både voksne og børn .  Højtlæsning fra 5 – 6 år.

Nyt Nordisk Forlag. Arnold Busck - 1981

På lager

Beskrivelse

“Christen Møller (1845-1925) blev i 1883 sognepræst ved St. Pauls Kirke i København. Han interesserede sig meget for skolevæsenet og skrev mange lærebøger til brug i religionsundervisningen. Senere blev han biskop i Aalborg (1905-1915) efter at have været præst i Slagelse fra 1896. Foruden “Historien om Dronte” lavede han i 1888 en billedbog  med titlen “Tude-Søren og Kammerater”… Mere anvendelig er “Historien om Dronte”, hvor Christen Møller kun står for teksten, en jysk version af remsen om den stædige gris. Remsen afviger en hel del fra den gængse og oprindelige Thiele-remse om grisen Fick. Der er ikke en gammel kone, der maser med grisen, men en lille svine-eller vogterdreng, der er sulten og længes efter at komme hjem til aftensmad… Remsen er blevet mere barnlig, fordi den handler om en dreng, der må slide hårdt i det. Børn kan identificere sig med ham, og de kender også til, at  alt ikke altid går efter deres vilje.” ( Fra efterskriften)

INDHOLD: Historien om Dronte. – Efterskrift af Vibeke Stybe. – Litteraturhenvisninger.