Anne-Mette Knudsen

Bygholm Park i lyst og nød

Bog

DKK 25,00

Bygholm Park ved Horsens i Østjylland blev anlagt i 1812 på et tidspunkt, hvor Danmark var midt i en stor økonomisk krise. Men parkens historie er ikke kun beretningen om et haveanlæg, da parken har været anvendt til mange andre formål i de sidste 200 år.

Varenr. : 46.4 Bygholm / Horsens. – Uindbundet. – 15 sider. – 2014. – Pænt eksemplar. – 25 kr.

Forlaget Horsnæs  - 2014

På lager

Beskrivelse

Resumé: Danmarks økonomi var i 1812 den værst tænkelige, da staten havde været i krig mod Englang 1807-1812 , og for at få råd til krigsførelsen blev der trykt store mængder pengesedler, der medførte stor inflation. Da Danmark i 1814 havde tabt Norge pga. krigen, mistede staten også indtægterne herfra.

Lokalt satte den økonomiske krise sig også spor i Horsens, og godsejer N. E. de Thygeson (1772-1860) måtte optage store lån for at drive Bygholm Gods, men alligevel var det på hans initiativ at Bygholm Park blev anlagt i 1812 under den store økonomiske krise.

Parkens historie er ikke beretningen om herregårdsparken. I en kort periode omkring 2. verdenskrig lå der f.eks. en zoologisk have i parken, og den gamle og nedlagte Bygholm Mølle-bygning blev  på samme tidspunkt  anvendt som boliger for nogle af byens socialt dårligt stillede borgere, da der var stor mangel på boliger på daværende tidspunkt.