Hugo, Victor

1793. Revolutionens Sejr

Bog

DKK 100,00

Victor Hugo blev født den 26. februar 1802. Hans fader, general Joseph Leopold Hugo, var søn af en tømrer, som skabte sig en karriere op gennem rækkerne i Napoleons borgerhær. Victors moder besluttede imidlertid ikke at udsætte sine tre sønner for militærlivets vanskeligheder, og bosatte sig i Paris for at opfostre dem. Madame Hugo blev sin mands kommandofører, general Lahories elskerinde, og denne blev en faderfigur for Victor Hugo og hans brødre indtil generalens henrettelse i 1812.Som teenager blev han forelsket i naboens datter Adele Foucher. Hans moder forsøgte imidlertid at få ham fra denne romance, idet hun mente at hendes søn skulle giftes ind i en finere familie. Da hans moder døde i 1821, afslog han at modtage økonomisk hjælp fra sin fader. Han levede i ussel fattigdom i et år, men vandt så en årlig pension på 1.000 francs fra Ludvig 18. for sin første digtsamling. Knapt tyve år gammel blev Victor Hugo en hel såvel i folkets øjne som en favorit hos statsoverhovederne.

Varenr.: Skøn – s.210. – Indbundet  i halvlæder. – 174 sider. – Meget fint eksemplar. – 100 kr.

Oversat fra fransk af C. E. Falbe-Hansen.

Martins Forlag 1944

På lager

Varenummer (SKU): Skøn -s.210 Varekategorier: ,

Beskrivelse

HANDLING: Året er 1793, guillotinens år i Frankrig – terrorregimet hersker i Paris under dække af det nyetablerede “parlament”, Konventet, og Robespierres Velfærdskomité.

I Bretagne forsvarer en bondekone desperat sine børn, medens republikkens soldater er i kamp på liv og død med de kontrarevolutionære bønder under ledelse af den tidligere aristokrat, den brutale marquis de Lantenac.

Hugo væver dette skæbneårs voldsomme begivenheder,, der formede ikke kun Frankrigs, men hele Europas skæbne, sammen i et vældigt helgenbillede.