Henningsen, Henning

Sømanden og kvinden. Et kapitel i sømandslivet i sejlskibstiden

Bog

DKK 85,00

Sømandens forhold til kvinder har altid været genstand for en vis opmærksomhed, fordi den fysiske adskillelse fra det andet køn i længere tid , gav sømanden andre vilkår for samvær med kvinder. Bogen beretter om sømandens syn på det at have kvinder med om bord. Drømmen om kvinden, der på de lange rejser blev fjern og uvirkelig, og om mødet med både de pæne piger i land og de mindre pæne. Og om forlovelser og ægteskab i sejlskibstiden.

Varenr. 39.45 – Udgivet i serien “Søhistoriske Skrifter”  XII. –  Indbundet. – Illustreret.  – 11 sider. -Pænt eksemplar. – 85 kr.

Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg 1981

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Kvinder bringer uheld om bord. – Forklædte kvinder som besætningsmedlemmer. – Kaptajnshustruer om bord. – Forlis og død. – Kvinder som redere og sørøvere. – Skibet som feminint væsen. – Kvindelige skibsnavne. – Gallionsfigurer. – Tatoveringer. – Pornografi. – Homoseksualitet og sodomi. – Piger  kommer om bord. – Besøg af familie i havn. – Landlov. – Bordeller. – Kønssygdomme. – Pæne piger. – Afsked og hjemrejse. – Afmønstring og hjemkomst. – Kæresteri og frieri. – Kærestegaver. – Sømandsægteskab. -Afsked hjemmefra. – Efterladte enker og børn. – Sømanden sluger ankeret. – På kirkegården. – Henvisninger.