Beskrivelse
INDHOLD: Græske måltider. – Græske spisesteder. – Højtider og fester. – Olivenolie. – Ost. – Drikkevarer. – Ouzo. – Retsina. – Græske bordvine. – Kaffe. – Opskrifter: Pikilia (småretter). -Tzatziki. – Kartoffel-hvidløgssalat. – Auberginesalat. – Rogsalat. – Kikærtesalat. – Marineret blæksprutte. – Fyldte vinblade. – Ostepier. – Spinatpier. – Filotrekanter med lammekød. – Små græske frikadeller. – Saganaki. – Supper. – Linsesuppe. – Tomatsuppe. – Bønne-tomatsuppe. – Fiskesuppe A la Afea. – Kyllingesuppe med æg og citron. – Påskesuppe. – Landsuppe a la Panagiotis. – Oksekødsuppe med bulgur. – Salater. – Bønnesalat. – Græsk salat. – Hvidkålssalat. – Salat med sortøjede bønner. – Spinatsalat med artiskokker. – Marinerede rødbeder. – Kartoffel-rødbedesalat. – Grønsagsretter. – Bagte grønsager. – Bagte bønner med spinat. – Bagte butterbeans med tomat. – Fyldte romainesalatblade. – Fyldte courgetter. – Ragout af okra og tomat. – Ragout af artiskok og ærter. – Spinattærte. – Græskartærte. – Stegt aubergine. – Dybstegte kartofler. – Skaldyr. – Rejer med citronolie. – Saltbagt jomfruhummer. – Rejer på spid. – Rejer i retsina. – Rejer i chili og tomat. – Muslingepilaf. – Fyldte blæksprutter. – Fisk. – Grillet og stegt fisk. – Fisk på spid. – Bagte sardiner. – Makrel bagt med porre. – Sværdfisk i tomat. – Fisk med selleri. – Stegt klipfisk. – Klipfisk med tomater og løg. – Fjerkræ og kanin. – Kylling med ris og rosiner. – Kylling med svesker. – Kalkun med valnøddesauce. – Kalkun med oliven. – Fyldt julekalkun. – Grillet fasan. – Grydestegt agerhøne. – Stegt kanin. – Kanin braiseret i hvidvin. – Kød. – Braiseret lam. – Lam pakket i papir. – Lammefrikassé. – Lammeragout med grønsager. – Krydrede frikadeller i tomat. – Kalvekød med løg og tomat. – Oksekød og tomat bagt i ovn. – Moussaka. – Brød. – Pitabrød. – Landbrød. – Fastebrød. – Påskebrød. – Rosinbrød. – Kager og desserter. -Frugt med honning. – Risbudding. – Semuljebudding. – Græske æbleskiver. – Menuforslag. – Lille råvareleksikon. – Register