Pia Bøgeskov

Simpelthen græsk

DKK 55,00

Varenr.: 64.102 / NVo-2. – Uindbundet. – 1999. – Med illustrationer af  Gitte Skov. – 159 sider. – Pænt eksemplar. – 55 kr.

Græsk mad er indbegrebet af sund og velsmagende mad fra Middelhavskøkkenet, og bogen introducerer de græske madvaner og køkkentraditioner med fester og højtider samt restaurationer og caféer.  Der er ca. 150 opskrifter i bogen.

Gyldendal - 1999

På lager

Varenummer (SKU): 64.102 / NVo-2 Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD:  Græske måltider. – Græske spisesteder. – Højtider og fester. – Olivenolie. – Ost. – Drikkevarer. – Ouzo. – Retsina. – Græske bordvine. –  Kaffe. – Opskrifter:  Pikilia (småretter). -Tzatziki. – Kartoffel-hvidløgssalat. – Auberginesalat. – Rogsalat. – Kikærtesalat. – Marineret blæksprutte. – Fyldte vinblade. – Ostepier. – Spinatpier. – Filotrekanter med lammekød. – Små græske frikadeller. – Saganaki. –  Supper. – Linsesuppe. – Tomatsuppe. – Bønne-tomatsuppe. – Fiskesuppe A la Afea. – Kyllingesuppe med æg og citron. –  Påskesuppe. – Landsuppe a la Panagiotis. – Oksekødsuppe med bulgur. –  Salater. – Bønnesalat. – Græsk salat. – Hvidkålssalat. – Salat med sortøjede bønner. – Spinatsalat med artiskokker. – Marinerede rødbeder. – Kartoffel-rødbedesalat. – Grønsagsretter. – Bagte grønsager. – Bagte bønner med spinat. – Bagte butterbeans med tomat. – Fyldte romainesalatblade. – Fyldte courgetter. – Ragout af okra og tomat. – Ragout af artiskok og ærter. – Spinattærte. – Græskartærte. – Stegt aubergine. – Dybstegte kartofler. – Skaldyr. – Rejer med citronolie. – Saltbagt jomfruhummer. – Rejer på spid. – Rejer i retsina. – Rejer i chili og tomat. – Muslingepilaf. – Fyldte blæksprutter. – Fisk. –  Grillet og stegt fisk. – Fisk på spid. – Bagte sardiner. – Makrel bagt med porre. – Sværdfisk i tomat. – Fisk med selleri. – Stegt klipfisk. – Klipfisk med tomater og løg. – Fjerkræ og kanin. – Kylling med ris og rosiner. – Kylling med svesker. – Kalkun med valnøddesauce. – Kalkun med oliven. – Fyldt julekalkun. – Grillet fasan. – Grydestegt agerhøne. – Stegt kanin. –  Kanin braiseret i hvidvin. – Kød. –  Braiseret lam. – Lam pakket i papir. – Lammefrikassé. – Lammeragout med grønsager. – Krydrede frikadeller i tomat. – Kalvekød med løg og tomat. – Oksekød og tomat bagt i ovn. – Moussaka.  – Brød. – Pitabrød. – Landbrød. – Fastebrød. – Påskebrød. – Rosinbrød. –  Kager og desserter. -Frugt med honning. – Risbudding. – Semuljebudding. – Græske æbleskiver. –  Menuforslag. – Lille råvareleksikon. – Register