Jonathan Swift

Gullivers rejser

DKK 50,00

Varenr.: SKØN 10 / NVo-2. – Indbundet og med plastomslag. – 1966. – 327 sider. –  Med efterskrift af Hans Scherfig. – Pænt eksemplar. – 50 kr.

Romanen er i årenes løb blevet læst af både børn og voksne, som har fundet fornøjelse i Gullivers oplevelser i fremmede og eventyrlige lande på hver deres måde. – Denne udgave af “Gullivers rejser” er nok mest for voksne, men større børn kan selv  læse romanen fra 13-14 års alderen .

 

Oversat til dansk af H. C. Huus

Gyldendals Bibliotek - 1966

På lager

Beskrivelse

 

”Gullivers Rejser” udkom i 1726, og den er både en eventyrlig, humorisktisk og satirisk roman om  samtidens  mennesker og den dumhed , der prægede det britiske samfund især politisk

Bogens hovedperson Lemuel Gulliver, en tidligere kirurg, der var kaptajn på flere skibe. Under en rejse til Ostindien udsættes han for skibsforlis på fire meget specielle steder:

Del I: Rejsen til Lilleput

Del II: Rejsen til Brobdingnag

Del III: Rejsen til Laputa, Balnibarbi, Glubbdubdrib, Luggnagg og Japan

Del IV: Rejsen til Houyhnhnsmenes land

På rejsen til Lilliput forekommer Gulliver at være en kæmpe i sammenligning med landets indbyggere, der kun er 15 cm høje. – Fra Lilliput rejser Gulliver videre og møder både kæmper, talende heste og andre sælsomme skabninge