Ole Lund Kirkegaard. En livshistorie

Bog

DKK 135,00

Varenr. : 99.4 Kirkegaard, Ole Lund. – Indbundet. – Illustreret med tegninger og fotografier. – 2017. – 278 sider. – Som ny. – 135 kr.

Biografi om skolelæreren og børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaard, hvis børnebøger er kendt af de fleste børn og barnlige sjæle. Det gælder bøger som “Gummi Tarzan”,  “Hodja fra Pjort”, “Orla Frøsnapper” og “Lille Virgil”.

Gyldendal - 2017

På lager

Beskrivelse

RESUMÉ :  Allerede som dreng var Ole Lund Kirkegaard (1940-1979)  begavet med et alsidigt talent, der med tiden gjorde ham til en spændende maler og en fremragende forfatter samt en engageret og nytænkende skolelærer.

Lærer Kirkegaard brugte ikke kun børnenes fantasi og humor som et pædagogisk redskab, men også som inspiration til sit forfatterskab, hvor han i årene 1967-1975 skrev flere børnebogsklassikere: “Lille Virgil”, “Hodja fra Pjort”, “Orla Frøsnapper”, “Arnold”, “Gummi Tarzan” m.m. –  Men trods den store popularitet følte Ole Lund Kirkegaard sig mere og mere spærret inde i sit lærerjob og sit ægteskab, og han vendte ryggen til det meste og kastede sig ud i en kaotisk og selvdestruktiv livsførelse, der endte i en snedrive på en øde kirkegård i marts 1979.