Selma Lagerlöf

Niels Holgersens vidunderlige rejse

DKK 70,00

Varenr.: 103 / Bø-2. – Indbundet. – 2004. – Forkortet udgave  af Henrik Madsen. – Illustreret med tegninger af Svend Otto S. – 183 sider. – Pænt eksemplar. – 70 kr.

Den klassiske fortælling for børn  om drengen Niels Holgersen og hans eventyrlige rejse gennem Sverige på ryggen af en gås.  Den udkom første gang i 1906.  – Selvlæsning fra 11 år og højtlæsning for børn fra 5 år.

Gyldendal - 2004

Ikke på lager

Beskrivelse

HANDLING: Niels Holgersen er 14 år og fra Skåne. Desuden er han som teenager noget sløv og doven, og han bruger bl.a. sin tid på at drille dyrene på gården. En dag bliver han uvenner med gårdens nisse, der som straf  gør ham lige så lille som nissen selv.

Sammen med forvandlingen til lilleput-størrelse bliver han også i stand til at forstå dyrenes sprog, og han kan derfor også tale med gårdens dyr. Herunder den  store, hvide gase, der misunder de vilde gæs, der har deres frihed , og som ofte flyver forbi. Gasen opdager , at den selv kan flyve, og Niels Holgersen flyver ud på en eventyrlig rejse  på ryggen af gasen gennem hele Sverige.