Arnvig, Morten.

Munter mad. Fra Østre Borgerdyd til Buenos Aires.

Bog

DKK 85,00

Forfatteren har haft et rigt liv som sejlende maskinemster, omkringrejsende salgsingeniør og vicekomtur i den gastronomiske orden “Cordon Bleu du Saint Esprit”. Det har givet sig udsalg i mange muntre oplevelser med mennesker og af den gastronomiske slags. Nogle af oplevelserne og opskrifterne fra dette liv findes i denne uhøjtidelige kogebog, der spænder fra et par flade håndmadder til Snegle a la Bourgignonne.

Forlaget Sesam, 1996.

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Munter mad: Salater. – Laksesalat. – Gravet laks. – Artiskokker. – Gambas pil-pil. – Hvidløgssuppe. – Fransk addition. – Solæg. – Havstryger. – Svampe. – Svampesuppe. – Kaffefløde. – – Ude er godt, og det er også herhjemme. – Hellere ti stegte rødspætter på panden end én på taget. Mor Kare4ns fiskesuppe. – Rødvinsspætte. – Mortens pighvar. – Saltstegte sild. – Angels on horseback (østers). – Lille tue er vætet! – Bøf Jylland. – et dansk herremåltid. – Tale er tavshed og sølv er guld! – Asado. – Cement. – Kalvelever Hornsherred. – Skipper schnitzel. – Carrygryde. -Alices hybenskaller. – Mortens Mulligatawnysuppe. – Rice and curry som i Indien. – Lige rensdyr leger bedst. – Rensdyrryg. – En krukke kan gå så længe til vands, at den kommer fuld hjem. – Boeuf Stroganoff til 8 personer. – Væk aldrig et slumretæppe. – Rygeost. – Potkäse. – Kirkegårdgorgonzola. – Hellere rask og rig end syg og fattig. – Jævning af sovs. – Smagsgivere til sovse. – Ingrids agurkesalat. – Æblemos med peberrod. – Blomkålscreme. – Smilende kartoffelklatter med hvidløg. – Smilende kartoffelklatter med persille. – Pocherede æg. – Sennep. – Julesennep. – Det er for sent at sætte ild til barnet, når det først er bleveet vådt. – Snegle a la Bourguignonne. – Snegleragout. – Bedstefars lageagurker. – Gadekærsandesylte. – Jul. – Desserter. – Honningmeloner. – Bananer. – Parfaitis. – Rabarberparfait. – Honningparfait. – Gudmor Hannes spejlæg. – Kræmmerhuse med flødeskum. – Gul budding. – Jeg fór vild i de dybe skove. Kender du Pan? Ja, Marcipan. – Det er de rige, der har pengene. – Elses æggekage. – Jannes sildesalat. – Stenbidderrogn naturel. – Høns i flødepeberrod. – Helstegt mørbrad med æblepeberrod. – Flamberede figner. – Gå aldrig over bageren efter brød. – Natmad. – Gammeldags sildesalat. – Gershøjs fristelser. – Qui vivet videbit! Qui bibet duplicter videbit! – Let us cross the bridge when it is down. Let us crush the ice when it is done! – Ingen er fuldkommen. – Bitter. – Slåensnaps, slåenlikør. – Ingen kender dagen før kroen er lukket. – – Indbundet. – Illustreret med vignetter af Birthe Myrhøj. – 76 sider. – Pænt eksemplar.