Bang, Herman

Ludvigsbakke

Bog

DKK 85,00

Varenr. Skøn /48 –  Skøn / 51. –  Indbundet. – 271 sider. – Illustreret med tegninger af Eiler Krag. – Med efterskrift af Preben Ramløv. – I serien “Store Fortællere”. – Pænt eksemplar. – 85 kr.

Herregården ”Ludvigsbakke” og Kommunehospitalet i København danner baggrunden  for den unge sygeplejerske Ida Brandts forelskelse i Karl Von Eicbaum.  Borgerskabets diskrete charme, samfundets sociale lag og enlige kvinders vilkår i 1890’erne skildres i romanen.

Lademann uden år

På lager

Varenummer (SKU): SKØN 126 - Skøn / 51 Varekategorier: , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

HANDLING: Ida og Karl har kendt hinanden siden de var børn. Karl von Eichbaum var søn af gården ”Ludvigbakkes” ejer, og Ida Brandt var godsforvalterens datter. Nu mødes de igen på Kommunehospitalet i København, hvor Ida arbejder som sygeplejerske, og Karl har en underordnet kontorstilling. Den beskedne og opofrende Ida, der efter moderens død har en ganske net formue, forelsker sig i den dovne Karl, der stadig bor hjemme hos sin mor og lader sig opvarte. Hans forældre måtte sælge gården pga. økonomiske problemer, men moderen forsøger at opretholde facaden.Igennem Idas skarpt sansende erindring vækkes minderne om den gode tid på Ludvigsbakke som en modsætning til det travle og barske arbejde med de syge og råbende patienter på hospitalet. Ida drømmer om at stifte et rigtigt hjem, men Karl kan ikke rigtig beslutte sig. Han begynder at ride sammen med en datter af en smørgrosserer, som har overtaget Ludvigsbakke. Hans mor lægger de videre planer. Og det bliver en ydmygelsens tid for ”den lille frøken Brandt”, som Karls mor kalder hende.