Eva Tind

Kvinden der samlede verden

DKK 85,00

 

Varenr. SKØN-H15 (5). – Uindbundet. – 2021. – 438 sider. – Pænt eksemplar. – 85 DKK

Biografisk roman om den danske zoolog Marie Hammer (1902-2002), der gennem 40 år rejste Jorden rundt ene kvinde med et bestemt formål: At bevise at verdens kontinenter engang har været samlet til én stor landmasse.

Gyldendal - 2021

På lager

Beskrivelse

HANDLING:

Biografisk roman om den danske zoolog Marie Hammer (1902-2002), der gennem 40 år rejste Jorden rundt ene kvinde med et eneste formål: Hun ville bevise, at verdens kontinenter på et tidspunkt har været forenet. Samtidig havde hun en drøm om en familie. Men stik mod tidens normer satsede hun på, at hendes aldrig måtte stille sig i vejen for hendes forskning. Som den første kvinde er hun også med på Knud Rasmussens 7. Thule-ekspedition i 1932. Siden rejser hun selv midler til sine månedlange ekspeditioner og doktordisputatsen skriver hun som ulønnet forsker hjemme fra køkkenbordet med fire børn omkring sig.

Først 30 år senere efter sin første 1. ekspedition ændrer Marie Hammer verdenshistorien. I kraft af sine vedholdende bestræbelser lykkes det hende at samle verden, men samtidig må hun erkende, at familien i hendes fravær har slået revner.