Tilbud

Kurt og Courtney. Dvd

Film

DKK 55,00 DKK 40,00

Engelsk drama-dokumentarfilm   1998

Instruktør : Nick Broomfield

Spilletid: 1 time og 35 minutter.

Medvirkende : Courtney Love, Kurt Cobain

Danske, norske og svenske undertekster

Varenr.: Dvd-1.39. – Normalpris: 55 kr. – Tilbud: 40 kr.

På lager

Beskrivelse

HANDLING: Kurt Donald Cobain ( 1967 – 1994)  var en amerikansk rockmusiker. Han var frontfigur i Nirvana som sanger og guitarist og regnes for at være en af de vigtigste musikere. Cobain giftede sig i 1992 med Courtney Love, og de fik datteren Frances Bean Cobain senere samme år. Cobain fandt sig imidlertid aldrig til rette hverken i rollen som rockstjerne eller familiemand. Han var i denne periode svær heroinmisbruger og blev indlagt på et sygehus i Rom den 4. marts 1994 efter at have taget en overdosis. Dette skal angiveligt have været hans første selvmordsforsøg. – Kort efter forsøgte han at skyde sig selv i hovedet med sit haglgevær den 5. april 1994 i sin garage i Seattle. Først den 8. april blev han fundet af en elektriker, der skulle ordne noget i hans hus. Hans død var et chok for hans fans, og efterfølgende har han fået øget kultstatus. Mange mener, at han var musikkens “redningsmand” i 1990’erne.

Som et resultat af, at mange fans har haft svært ved at acceptere Kurt Cobains selvmord, er der opstået flere konspirationsteorier derom. Nogle konspirationsteoretikere er f.eks. af den overbevisning, at det i virkeligheden var hans kone Courtney Love, som direkte eller indirekte slog ham ihjel.

BBC-journalisten Nick Beoomfield forsøgte at trænge til bunds i sagen , hvilket fik  Courtney Loce til med vold og magt at forsøge på at stoppe dokumentarfilmen. Hun nægtede også selv at medvirke i dokumentatfilmen. Det gav anledning til teorien om, at hun måske var den skyldige i Kurt Cobains død, og at han måske derfor ikke havde begået selvmord.