Helle Bygum

Kongehusets Grønland

DKK 100,00

Varenr.: 46.7 / NVo-3. – Indbundet. – Illustreret med sort-hvide fotografier og farvefotos. – 2004. –  120 sider. – Pænt eksemplar.  – 100 kr.

“Kongehusets Grønland” er en beretning om de mange kongelige besøg i Grønland, og bogen er ikke mindst en beretning om dronning Margrethes og prins Henriks helt personlige skildring af deres forhold til Grønland.

Thaning & Appel - 2004

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: En livslang fascination af et land. Interview med dronningen. – Det allerførste kongelige besøg. Christian X’s besøg i 1921. – Den store Grønlandsrejse. – Højt mod nord for første gang. – Kongeparrets sidste besøg. – Det ukendte land, som blev familiært. Interview med prins Henrik. – Et fragtskib med kongelig last. Tronfølgerparrets besøg i 1970. – På besøg i en brydningstid. – Grønland fik eget styre. Besøgene i 1979 og 1989. – Kongehusets rolle er ikke til debat. Interviews med Jonathan Motzfeldt. – I ERik den Rødes fodspor. Rejsen med drengene i 1982. – Kongehuset er limen i Rigsfællesskabet. Interview med Uffe Ellemann-Jensen. – Et kort besøg med fly. – En grønlandsrejse er mere uforudsigelig end andre. – Kongehuset bliver samlingspunktet. Interview med Lars Emil Johansen. – Leif den Lykkeliges hjemkomst. – Ikke en tur for tøsedrenge. – Epilog.