Købmanden i Venedig. Dvd

DKK 35,00

Filmatisering af Shakespeares drama af samme navn.

Spilletid: 2 timer og 6 min.

Medvirkende: Al Pacino, Joseph Finnes og Jeremy Irons.

Med danske, norske, svenske og finske undertekster.

Varenr: Dvd-1.43. – Pris: 35 kr.

På lager

Varenummer (SKU): Dvd-1.43 Varekategori: Tags: , , , , , ,

Beskrivelse

HANDLING: ”The Merchant of Venice” er oprindeligt fra 1596-1597 og regnes som en komedie, men fremføres ofte som en tragedie. Forvirringen skyldes handlingens to separate spor, hvor det ene er romantisk, det andet er psykologisk.

Komedien handler om Bassanio, der vil forføre den smukke og rige Portia. På sit slot Belmonte har Portia tre skrin, et af guld, et af sølv og et af bly. Den, der vælger det rigtige, kan få lov at gifte sig med hende.

For at gennemføre frieriet låner Bassanio 10.000 dukater af sin rige onkel, den venetianske købmand Antonio. Da Antonio har investeret alle sine midler i tre skibe, må han låne pengene af jøden Shylock, der som garanti kræver et pund af Antonios kød.

På Belmonte vælger Bassanio skrinet af bly, med den begrundelse, at det er det indvendige, der tæller. Valget var rigtig, frieriet lykkedes, men midt under festlighederne forlyder det, at Antonios skibe er gået ned og at lånet derfor ikke er blevet tilbagebetalt inden fristens udløb.

Bassanio skynder sig til Venedig og tilbyder i den efterfølgende retssag at give Shylock 100.000 dukater af sin forlovedes formue, men Shylock insisterer og kræver at få lov at skære et stykke kød ud af kroppen på Antonio.

Forklædt som advokat dukker Portia op, og med spidsfindige juridiske argumenter vinder hun retssagen. Shylock dømmes til at give halvdelen af sin ejendom til Antonio og tvinges til at gå over til kristendommen