Matheson, Laurie, - Seemna, Nicole

Hvad kvinder vil vide om vin, men ikke tør spørge om

Bog

DKK 90,00

Mænd er ikke født med et kromosom, der gør dem til vinkendere. Den eneste grund til, at de føler sig kyndige på området, er, at man i mange familier især opmuntrer sønnerne, men sjældent døtrene, til at interessere sig for vin. Dertil kommer, at mænd langt oftere end kvinder er i stand til at udtale sig om ting, de reelt ikke har nogen særlig viden om. Vi kvinder drikker jo også vin – og måske endda ofte. Vi har tig købt vin og serveret den for venner og veninder. Men det beror ofte på tilfældigheder og held, om vinen falder i gæsternes og din egen smag. Kvinder føler sig derfor ofte lidt fortabt, når de står foran vinereolerne og skal udvælge vin. – En bog kan måske ikke besvare alle spørgsmål om vin, og den kan heller ikke erstatte rigtig prøvesmagning, men den kan give nogle redskaber til en bedre forståelse og en større sikkerhed, når man som kvinde skal forholde sig til vin.

Varenr. 66.83-27. – Uindbundet og med plastomslag. -2008. –  Illustreret med tegninger. – 175 sider. – Udgået, men pæn biblioteksbog med stregkode på bagsiden. – 90 kr.

Billesø & Baltzer 2008

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Første måltid med svigerforældrene. – Til venner, der også godt kan lide at drikke vin. – Til en mand, du gerne vil score. – Til en mand, du for længst har scoret. – Til en pigemiddag. – Til en julemiddag med familien. – Til blærerøvene, der tror, de ved alt om vin. – Til venner, der ikke bryder sig særligt meget om vin. – Gæt, hvem der kommer til middag i aften. – Hvad man kan læse sig til ud af vinens etiket. – Hvordan man bør foretage sine vinindkøb. Henvend dig til en vinhandler. – Hvordan man undgår at miste overblikket i supermarkedet. – Hvordan man vælger den rigtige vin på en restaurant. – Hvordan man køber vin pr. korrespondance eller via nettet. – Hvordan man købe vin direkte fra en vingård. – Hvilke retter skal jeg servere til de forskellige vine? – Hvilke vine skal jeg servere til de forskellige forretter, hovedretter, ost og desserter? – Hvordan produceres vinen? – Hvordan skal man opbevare vin? – Hvordan smager man på vin? – Hvordan bliver jeg en rigtig vinkender? – Vinsmagningsskema. – Hvordan skal vinen serveres? – En lille rundrejse for at stifte bekentskab med vine i Frankrig og resten af verden. – Årgangsoversigt. – En guided tur gennem udenlandske vine.