Brovst, Bjarne Nielsen

Fra Himmerland til Færøerne. Rejsekrøniker.

Bog

DKK 105,00

S. 7: “Vi er dybt inde i Himmerlands hjerte. Jeg har fundet en lund i Himmerlands hjerte, hvor rønnebærtræernes skumhvide blomsterbægre dufter oversødt af gammelt bondeland med en snert af dødens nellikeduft i sig. Jeg sidder ikke så langt fra Guldager Bæk, som har sit udløb ved Lovs Bredning i Limfjorden. Det er ikke et tilfældigt sted, jeg sidder med madpakke og termokande. I græsset ligger tre bøger, der alle er skrevet af Johannes V. Jensen. Selve gården, hvor Johannes V. Jensen kom i sin tidligste barndom, er borte. Intet er efterladt. Alligevel ligger her en gård, moderne og velpasset med masser af sortbroget kvæg nede på de grøngule enge. Og bag høje hække af violetblå syren stikker en rød murstensgavl sig op med skorsten og TV-antenne. Syrenbuskene sender et pust af sommerlige hviskeord hen til, hvor jeg sidder”. – Bogen indeholder forfatterens egne beskrivelser af de egne og steder, han møder, og samtidig inddrager han forskellige kunstneres tidligere beretninger om de egne, han besøger.

Varenr. 46-25. – Uindbundet. -1990. –  Med illustrationer af Sven Havsteen-Mikkelsen. – 169 sider. – Meget fint  eksemplar. – 105 kr.

Poul Kristensens Forlag 1990

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Himmerlands hjerte. – Ådalen. – Læsø. – Helligtræer. – Tang Kristensens støvler. – Vedersø kirkegård. – Fugleøen Vorsø. – Forår på Endelave. – På Isted Hede. – Andersen og Goldschmidt. – Fritz Syberg på Over-Kærby Mark. – Johannes Larsen og Kerteminde. – Digtere på Thurø. – Træsnittets mestre. – Færge i forårslys. – Fra Ærø til Langeland. – På fodtur med Frank Jæger. – Broen og færgen. – Bromølletaksen. – Sommertorden over Reersø. – Gunderselvhold. – Rønnebækholm. – Vinterdagene forsøde. – Høstgildegården på Stevns. – I mindelunden. – Rejsen til Nolsø. – To digtere og en dyrlæge i Velbastad. – Illustrationer.