Bjarne Reuter

En nat i Betlehem

DKK 50,00

Varenr.: Bø-6 (30). –    Indbundet. – 2017 – Illustreret af Kamilla Wichmann. – 52 sider. – Pænt eksemplar. – 50 kr.

Børnebog. Højtlæsning  for børn fra 6- år. Selvlæsning fra 10 år.

I tekst og billeder fortælles historien om drengen Boaz, der er ude for at lede efter sin kat Jetro i Betlehem. Det viser sig, at katten har gemt sig under  den onde kong Herodes bærestol, og Boaz og katten skynder sig væk igen. Undervejs  ser de et specielt lys på himlen, og de møder tre stjernetydere , som han tager med sig hjem til sin fars hus. Her har også en ung mand og hans gravide kone fået lov til at overnatte i stalden.

 

Det Danske Bibelselskab - 2017

På lager

Beskrivelse

HANDLING: ” I bunden af den smalle gyde kunne Boaz se silhuetten af to mennesker og et lille æsel. Der var et mylder af fremmede i byen, der ledte efter et sted at overnatte, og Boaz skulle netop til at dreje om hjørnet for at gå hjem, men af en eller anden grund ville hans ben ikke lystre. Hvor længe han stod og stirrede på den unge man og hans kone, vidste han ikke, men det var næsten, som om Betlehem blev tømt for mennesker på nær de to unge mennesker.

Boaz gik hen til kvinden, der lænede sig op ad husmuren, mens hun holdt sig på sin runde mave. Boaz’ moster var gravid med sit andet barn, så han vidste noget om, hvor tungt det kan være at bære på et nyt liv.  – “God aften!, sagde den unge mand. Måske kan du hjælpe os med at finde et sted at overnatte ? Vi har rejst langt, og det har været en drøj tur  – især for min kone. Jeg hedder Josef. Maria, min kone, kan føde, hvornår det skal være, så det ville være rart, hvis vi kunne finde et sted at overnatte.” ( s. 20)