Beskrivelse
INDHOLD: Dyr – et praktisk redskab til menneskets overlevelse. – Fødevarer og naturmedicin. – Tremmekalve. – Paté de Fori Gras (gåseleverpostej). – Vilde dyr som fødevarer. – Hvalfangst. – Den færøske grindehvalfangst. Tradition eller blodsport ? – Familiedyr. – Souvenirs og trofæer. – Dyreforsøg i medicin og kosmetikindustrien. – Arbejdsdyr. – Dyr i underholdningsindustrien. – Dansebjørne – ikke just en glædesdans. – Bjørnehunde-kampe. – Rævejagt- sport eller grusom underholdning ? – Religiøse fester. – Tyrefægtning – kulturel kunst eller barbarisk tortur ? – Havskildpaddens kamp for overlevelse. – Japanske børneparker. – Zoologiske haver. – Brug af dyr i cirkus. – Hvaler og delfiner i fangenskab i delfinarier. – Naturkatastrofer, krige og skadedyr. – De indonesiske skovbrande. – Orkaner rammer også dyr. – Vilde dyr som skadedyr. – Dyrebeskyttelse i det nye årtusinde. – Kilder.