Thomsen, Søren Ulrik

Det værste og det bedste

Bog

DKK 155,00

 

Varenr.: Hylde 9.8 – Uindbundet og med plastomslag. – – Illustreret med tegninger af Ib Spang Olsen. – 55 sider. – Udgået, men pæn biblioteksbog.

Begrebet illustration, forstået som billedledsagelse af en tekst, anses for forældet og er gået fra at være en kunstart til en beskæftigelse så inferiør, at den er en belastning for en kunstners renommé. Samarbejdet mellem ordmediet og billedmediet ytrer sig nu ud over i succesen hos børnelitteraturen, i tegneserier og i installationskunsten. Tegneserien er simpelthen nutidens folkelige fortælling, men kunst er den ikke som sådan. – Men netop bogens digte kræver billeder, som understreger det overskud, der findes i dem. De omhandler den voksnes tilbageblik på barndom, ungdom og senere voksenlivet med fokus på det bedste og det værste i tilværelsen. Det kan være alt for forfærdelige oplevelser på kedelige hotelværelser under rejser i udlandet til barndommens gode oplevelse på en cykeltur i regnvejr eller siddende på en bænk med en god bog i parken.

- Frit efter et digt af af Charles Bukowski.

Forlaget Vindrose 2002

Ikke på lager

Varenummer (SKU): H-9.8 Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: s. 23 om skovkatten Pjevs: “Det værste er, at skovkatten Pjevs, min vamsede Pjevis Pjevinovitsj, pludselig døde lørdag nat / han som altid ventede bag døren, når jeg kom hjem / han, der havde knaldgule øjne og pels mellem tæerne / han, der når han strakte sig , gabte så højt som en flodhest / han, der med kejserlig ro kunne sove selv på en opslået kniv / han hvis blålige mørke i mørket varmede min gennemsigtige sjæl/ han, der delte hele sit lille liv med mit / ham skal jeg aldrig mer lige kysse / og mærke hans pandepels prikke min læbe: Det er det værste for mig”.