Jensen, Lis - , Uggerly, Henriette

Det offentlige bygger og vedligeholder. Bygningskultur og håndværk 2002.

Bog

DKK 50,00

I Danmark er der ca. 300.000 bevaringsværdige bygninger, hvoraf godt 9.000 er fredede. Mange af dem er opført af det offentlige, men hvad er det for bygninger, som det offentlige opfører? Det er bygninger, som vi møder gennem hele livet. Det drejer sig om vuggestuer, børnehaver, skoler, biblioteker og sportsanlæg m.m. Det forpligter til ikke bare at bygge godt, men i lige så højh grad til at vedligeholde det byggede på den håndværksmæssige bedste måde. Det offentlige har bygget meget godt gennem tiderne. Tænk på forskellige bygninger som Mastekranen på Holmen, Sindal Posthus og Århus Universitet. Og tænk på de fint vedligeholdte bygninger som Christiansborgs Slotskirke, Lodbjerg Fyr og Århus Rådhus.

Varenr. 71.01. – Uindbundet. – Illustreret i farver. – 80 sider. – Udgået, men pæn biblioteksbog med stregkode på bagsiden.

Kulturarvsstyrelsen 2002

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Den røde bygning. – Restaurering af Sorgenfri Slot. – En tur i Spanien. – Skælskørs gamle rådhus. – Dragørs glemte fyrtårn. – Fuglen og den fattige… – Staten bygger ikke billigt, men den bygger til gengæld godt. – Fæstningen i Rønne. – Kvægtorvet, TV2 Danmark. – Det offentlige bygger og vedligeholder – om Holstebro Retsbygning. – Psykiatrisk Hospital i Århus. – Det offentlige bygger boliger – Københavns Kommunes boligbebyggelse v ed Borups Allé. – Århus Universitet, Universitetsparken. – Frederiksberg Slot. – Skagen Station. – Skolen ved sundet og friluftsskolen. – Perler på kysten. – Nænsom bygningsbevaring og forebyggende vedligeholdelse af ældre huse. .