H. C. Andersen

Den grimme ælling

Bog

DKK 49,00

Varenr.: Bø-2 (13). – Indbundet. – 2018 Med farveillustrationer af Bodil Bang Heinemeier. – Bearbejdet for børn af Louise Dam. – 45 sider. – Som ny. – 49 kr.

Billedbog , der egner sig til højtlæsning for børn i alderen 3 – 6 år.

Den grimme ælling prøver at finde et nyt hjem efter, at den er blevet taget væk fra de andre fugle. Nu er den helt alene i verden . Eller er den ?

Gyldendals Bogklubber - 2018

På lager

Beskrivelse

HANDLING: En svaneunge udklækkes i en andegård i nærheden af en herregård, men i begyndelsen er der ingen, der tænker over, at er hverken svaneungen ikke er en and. Men efterhånden kommer svaneungen til at se anderledes og, og derfor bliver den mobbet af de andre ænder og gæs i andegården.
Flere ænder siger derfor at “han er for stor og for aparte”, “så skal han nøfles” og andre dyr omtaler den lille svaneunge som “inderlig styg” og “ det fæle spektakel”. Den bliver både bidt, puffet, gjort nar af, hugget og sparket af de forskellige dyr i eventyret.
Det er først til sidst i eventyret, at H. C. Andersen afslører, at den grimme ælling er en svaneunge. Det sker, da svaneungen nærmer sig nogle andre svaner, hvor den tror, den vil blive dræbt. Men da den bøjer hovedet og ser sit eget spejlbillede i vandoverfladen forstår ”den grimme ælling” , at den er blevet til en svane