Cider House Rules (Æblemostreglementet). Dvd

Film

DKK 35,00

Filmatisering af John Irvings bog ”The Cider House Rules”. På dansk ”Æblemostreglementet”

Amerikansk drama fra 1999

Instruktør. Lasse Hallström

Medvirkende: Tobey Maguire, Kate Nelligan, Charlie Theron og Delroy Lindo.

Spilletid: 131 min

Varenr: Dvd-1.28. – Pris: 35 kr.

På lager

Beskrivelse

Filmen handler om den unge forældreløse Homer, der forlader sit fosterhjem for at se verden. Han ender på en æbleplantage, hvor han får sig et par gevaldige livslektioner, der ruster ham og i sidste ende gør ham voksen.

Den forældreløse dreng er her Homer Wells (Tobey Maguire), mens plejehjemmet er St. Clouds hospital for forældreløse børn. Ledet af den kontroversielle, men kærlige Dr. Wilbur Larch (Michael Caine) og hans stab af moderlige sygeplejesker, udgør stedet et passende erstatningshjem for børnene. Homer længes dog væk fra denne beskyttede tilværelse og vil ud i den store verden. Muligheden melder sig, da et ungt par, Wally og Candy (Paul Rudd og Charlize Theron), skal forlade hospitalet, efter hun har fået en abort. Homer får arbejde på Wallys æbleplantage sammen med en gruppe sorte plukkere og konfronteres med livets problemer og goder for første gang.

Han møder konfrontationerne med et barns naive nysgerrighed og en god portion uspoleret medmenneskelighed. Det gør ham meget sårbar, og han får sig efterhånden nogle lærerige livslussinger. Blandt andet indleder han et problematisk kærlighedsforhold til Candy, der ophører, da Wally vender såret tilbage fra krigen. Da Dr. Larch dør, erkender Homer, at hans hjem er St. Cloud, og med sin nyerhvervede livserfaring vender han tilbage for at tage over, hvor Larch slap