Beskrivelse
INDHOLD: Tomatens historie – Botanik. – Tomatsorter og vækstformer. – Afprøvning af tomatsorter. – Dyrkning og såning. – Beskæring. – Opbinding. – Bestøvning. – Tomater på friland. – Tomater i vindueskarm. – Tomater i drivhus. – Udplantning. – Plantesæk. – Halmballer. – Sædskifte. – Vanding. – Postevand og regnvand. – Selvvandingskasser. – Drypvanding. – Gødning. – Organisk gødning. – Kunstgødning. – Flydende kunstgødning. – Kunstgødning i pilleform. – Frøformering. – Sådan gør du. – Forædling. – Forebyggelse af sygdomme og skadedyr. – Griffeltråd. – Krøllede blade. – Næringsmangel. – Hule frugter. – Revnede frugter. – Grønnakkede frugter. – Skadedyr og svampesygdomme. – Smag og sundhed. – Hvad sker der ved tilberedning ? – Tomater og allergi. – OPSKRIFTER: Farserede tomater med lammekød. – Fyldte tomater med couscous. – Grillede tomater med bruschetta. – Tomattærte med risbund. – Syltede grønne tomater. – Tomatchutney. – Tomatketchup. – Toftegaards tomatkarrychutney. – Tomatpesto. – Tomatmarmelade. – Tomatgranité. – Luksuskødsauce. – Tomatsuppe. – Bagt tomat. – Grundopskrift på tomatbrød. – Opbevaring og konservering. -. Tørring og nedfrysning. – Litteratur. – Register.