Jules Verne

Zarens Kurér

DKK 45,00

Varenr.: SKØN-16 / Bø-5. – Indbundet. – 1981. – 154 sider. – Pæn indbinding og pæne, men let gulnede sider. – 45 kr.

Den historiske roman “Zarens Kurér” er bearbejdet og fortalt for børn, der selv kan læse bogen fra ca. 11 år.

Jules Vernes (1828-1905)  er kendt for især sine science fiction-fortællinger , men også for romaner som ”Zarens Kurer” (1877). Man skulle tro , at forfatteren var en eventyrlysten person med erfaring fra farlige ekspeditioner , men Jules Vernes var imidlertid advokat og levede hele sit liv i Frankrig

Wangels Forlag / Disneys Bogklub - 1981

På lager

Beskrivelse

HANDLING: “Kun en kurer kunne erstatte den afbrudte strøm. Men denne mand måtte have en vis tid til at tilbagelægge de 5.200 verst (5.523 km) fra Moskva til Irkutsk. Desuden måtte han udvise et næsten overmenneskeligt mod og stor skarpsindighed, hvis det skulle lykkes ham at slippe helskindet gennem rebellernes og invasionshærens rækker, men er man opvakt og har hjertet på rette sted, når man langt.     Vil det mon lykkes mig at finde denne mand? spurgte zaren sig selv.” (citat).

Zaren skal  i slutningen af 1800-tallet have en besked frem til  sin  bror i Irkutsk, og det  lykkedes zaren at finde en kurer af præcis den ønskede slags: Michael Strogoff, der var høj, kraftig og bredskuldret og billedet på en rigtig helt.  Zaren sender Strogoff af sted på den farefulde rejse, hvor hans modstandere er de frygtede tatarer i Sibirien og forræderen Ivan Ogareff samt den vilde natur med farlige bjørne m.m. Der bliver dog også plads til romantik, da Strogoff møder den smukke og gode Nadja Feodor.