Skovenborg, Erik.

Vin og helbred – myter og facts.

Bog

DKK 135,00

Bogen handler om vin, øl og spiritus og de alkoholiske drikkes betydning for helbredet – med eftertryk på helbred i betydningen af sundhed og velvære. Men det er vinen, der er i centrum, og på en levende og humoristisk måde præsenterer bogen den vinelskende for en forståelig og fornøjelig gennemgang af, hvordan vin produceres, og hvad der adskiller den røde vin fra øl og spiritus. En række forhold som vinmarkens jordbun, sommerens fordeling af sol og regn, tykkelsen af druesortens skal, temperatur og skondkontakt i gæringskarret og lagring på fad og flaske spiller alt sammen en rolle for rødvinens indhold af en række vigtige antioxidanter, polyfenolerne, som vin har til fælles med frugt og grøntsager. Bogens forfatter er læge, og han fortæller blandt meget andet, hvad vin og andre alkoholiske drikke er godt for, i hvilke doser det er godt, og hvorfor et par glas kan gøre godt. F.eks. som elskovsmiddel.

Forlaget Klim 2005

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Alkohols rejse i kroppen. – Når vinen er rød. – Det Franske Parqadoks. – Alkohol – en hjertestyrkning? – Vin som lægemiddel. – Ønsket om et langt liv. – Vin – de gamles mælk. – Vin – en elskovsdrik. – Ved livets begyndelse. – Kvinder og alkohol. – Nogle advarsler og myter. – Tømmermænd. – Alkohol er en streng herre. – Det gyldne mådehold. – Lægens råd. – Feder alkohol? – Vinen til maden. – En polyfenol-oversigt. – Gode råd om køb og servering af vin. – Inspirerende litteratur. – Indeks.- Uindbundet. – Illustreretmed tegninger af Villy Jacobsen. – 319 sider. – Pænt eksemplar.