Hans Gregersen

Trankebar

Bog

DKK 95,00

 

Varenr. 46.8 – 45. – Indbundet. – Illustreret. – 158 sider. – 1987. – Pænt eksemplar. – 95 kr.

Tranquebar var en dansk handelsstation og koloni på Coromandelkysten i det sydøstlige Indien, der eksisterede i perioden 1620-1845 .

Adelsmanden Ove Giedde (1594-1660) blev sendt  til Ceylon med det formål at sikre det dansk-norske monarki en del af handelen på Asien. Forhandlingerne på Ceylon førte imidlertid ikke til noget, og ekspeditionen prøvede derfor lykken på den indiske kyst.

Tranquebar blev hovedsædet for de dansk-norske handelsaktiviteter i Indien i de næste 225 år. Det lå tæt ved markederne for indisk produceret peber og med forholdsvis let adgang til andre eftertragtede krydderier som nelliker og ingefær fra det indonesiske øhav.

Wormianum - 1987

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Byen med de syngende bølger. – Drømmen om Indien. – Mod det forjættede land. – Min herres første rente. – Ostindie-fareren Jon Olafsson. – Skiftende tider. – En præstehistorie. – Jacob Worms onde tunge. – Konflikter og fallit. – Til hedningenes frelse. – Et fort, en by og dens omegn. – Et nyt kompagni. – Over havet. – Den danske dagligdag. – Handelsens storhedstid. – Indre uro. – Trankebar og Englandskrigene. – Stilhed og salg. – Bølgerne synger stadig. – Litteratur.