Tilbud

Mathiesen, Hans Erik

Til bords med de homeriske helte

Bog

DKK 80,00 DKK 65,00

Varenr.: 64.109. – Red. af Lise Hannestad. – Uindbundet. – 1993. –  Illustreret i farver. – 95 sider. – Som ny. – 80 kr. – TILBUD: 65 kr.

I 17 små afsnit præsenteres læseren i tekst og billeder for det græske køkken i den heroiske tidsalder ( ca. 1400-600 fvt.), sådan som det tegner sig gennem arkæologiske fund og gennem nogle af den europæiske litteraturs hovedværker som Iliaden og Odysseen.

Turister i Grækenland møder ikke blot oldtidens grækere ved synet af kunst og arkitektur på Akropolis og i Delfi. Et måltid på en restaurant, bestående af grillstegt kød, salat med oliven og feta-ost og dertil vin og frisk vand viser en uafbrudt tradition fra oldtidens køkken, som vi ikke finder noget andet sted i Europa.

Sfinx - 1993

På lager

Beskrivelse

INDHOLD:  Mad – en nødvendighed og fornøjelse. – Kød. – Fjerkræ. – Vildt. – Fisk og anden mad fra havet. – Korn. – Kykeon. – Mælk og ost. – Grønsager og bælgfrugter. – Krydderier og urter. – Frugt. – Oliven og olivenolie. – Honning. – Vand og vin. – Dagens måltider. – Til bords. – Efterskrift. – Kort. – Litteratur. – Ordliste. – Illustrationsliste.