Juul, Jesper

Smil vi skal spise – børnefamiliens måltider.

Bog

DKK 85,00

Varenr. : 37.2-Hylde 5. –  Indbundet. – Illustreret med vignetter af Michala C. Bendixen. – 138 sider. – 2000. –  Pænt eksemplar. – 85 kr.

Mange forældre har svært ved at acceptere, at man får udbytte i forhold til sin investering. Det betyder, at man ikke i det lange løb kan regne med at få den store harmoni eller hygge, hvis man satser på at slippe så hurtigt, nemt og billigt som muligt fra maden. Omvendt skal man heller ikke forvente, at familien sætter pris på omhyggeligt tillavet mad, hvis man går mere op i regler og vitaminer end i de mennesker, der skal spise maden og deres indbyrdes forhold. Måltidet er derfor ikke det rette sted at opdrage sine børn eller ændre på sin familie. Det er stedet, hvor vi kan se og opleve vores familie præcis, som den er. Hvis det giver anledning til, at forældrene vil gøre noget for at lave om på tingene, er det klogt at vente til et andet tidspunkt. På det område er bønr ligesom voksne. Alle voksne ved, hvor ubehageligt det er at blive stirret på, rettet på og observeret, når vi spiser. Vi mister appetitten og lysten til at være sammen med den, der gør det. Det føles grænseoverskridende!

Forlaget Apostrof 2000

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Afskaf spisesituationen og genindfør måltidet. – Værtsskabet. – Værdier. – Lyst og behov. – Kompetence og erfaring. – Fællesskabet. – Maden. Hvad er god mad? – Tid. – I køkkenet. – Børn i køkkenet. – Fastfood & junkfood. – Bordskik. – Bordskik for forældre. – Familiens kultur. – Familien på restaurant. – Børn, mad og institutioner. – Konflikter og problemer. – Indledning. – Guldkorn til alle måltider. – Når børn er kræsne. – Hans vil kun spise det samme hver dag. – Hjælp! Hun spiser ingenting. – Hun vil ikke spise grøntsager. – Børnene skændes altid ved brodet. – Hjælp! Han er for tyk. – Når forældrene er uenige. – Noter.