Jacques Berg

Provence

DKK 120,00

Varenr.: 42.7 / H.15. – Uindbundet. – 1990. – Illustreret med tegninger af Des Asmussen. – 124 sider. – Pænt eksemplar. – 120 kr.

“Provence” er forfatterens personlige oplevelser af den sydfranske region. Det historiske Provence,  menneskene ,  hverdagen, maden, vinen  og mistralen er alt sammen med til at sætte sit præg på det Provence, som Jacques Berg holder af.

Forlaget Forum -1990

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 42.7 / H.15 Varekategori: Tags: , , , , ,

Beskrivelse

“Historien om Provence. Da Vorherre havde skabt lyset, himlen og jorden, sletter og bjerge, vandløb og hav , bredte et lykkeligt smil sig på hans ansigt. Alt var fuldbragt – næsten alt – og så skrabede han de smukke farverester sammen på paletten og skabte Provence. – ” Det skal så være mit Paradis” ! mener nogle vist at have hørt Vorherre sige”. (s. 10)

“De provencalske vandløb var for lunefulde. Pjattede sig gennem voldsomme vandfald, smuldrede hen over stengrund, tabte vandet på de kalkholdige strækninger og fordampede under den bagende sol. De var urentable, men det blev der sat skik på med et anlæg som Canal de Provence – et teknisk vidunder, der har betydet el og vandingsvand på tidligere ufrugtbare jorder. Det har sat gang i en rivende udvikling med produktion af grønsager og frugt i spejlende drivhuse. Og slettebonden behøver ikke længere frygte de evindelige tilmudringer , som han alligevel ikke – i modsætning til Nilbonden – forstod at udnytte. “(s. 33)