Gibran, Kahlil

Profetens have.

Bog

DKK 70,00

Varenr. : SKØN/ 27. –   Biblioteksindbundet. – Illustreret med forfatterens egne tegninger. – 60 sider.- Pænt eksemplar. – 70 kr.

Digteren, tænkeren, maleren Kahlil Gibran kom til verden i 1883 i en lille bjerglandsby i Libanon. Han skrev både på arabisk og engelsk , og hans visdomsord har vundet en fantastisk udbredelse, først og fremmest gennem bogen “Profeten”, der har inspireret adskillige tusinde mennesker . I denne bog, “Profetens Have”, vender den oplyste profet , Almustala, tilbage til sin fødeø og tilbyder et sæt regler om livet, det eviggyldige og det smukke.

Oversat af Marit Lise Bøgh.

Lindhardt og Rnghof 1996

Ikke på lager

Beskrivelse

HANDLING: Da Almustalas  skib nærmede sig havnen, stod han i dets stævn, og hans søfolk var omkring ham. Og han talte, og havet var i hans stemme, og han sagde: “Se vor fødeø. Just her opkastede jorden os, en sang og en gåde. En sang til himlen og en gåde til jorden. Og hvad er der mellem jord og himmel, som skal bære sangen og løse gåden udover vor egen lidenskab? Havet overgiver os endnu engang til disse bredder. Vi er kun en bølge af hendes bølger. Hun sender og af sted for at forkynde hendes tale, men hvordan skal vi gøre dette..,?Thi dette er søfarerens lov. Om du vil frihed, forvandle du må behov til dis. Det formløse øger evigt form, ligesom de talløse stjernetåger vil blive sole og måner.