Beskrivelse
INDHOLD: Hvad er porcelæn? – Kort historisk oversigt. – Grundlaget: Det hvide porcelæn. – Materialer og brænding. – Grundlæggende teknik. – Rengøring. – Tegningen. – Omridset. – Forberedelse af farver og dekoration. – Tallerkenpalletten. – De første øvelser. – Overføringsbilleder. – Teknikker, som ikke kræver specialovn. – Ansigtstallerkenen. – Ostemærkerne. – De små skrin. – Fad med blomstrende gren. – Hindbærmarmelade-krukken. – De almindelige teknikker. – Bunden. – Brogede bunde. – Spættede borter. – Dekorationens tilpasning. – Skabelonsteknik. – Reliefolie. – Skravering. – Filering. – Guld. – De vigtigste dekorationstemaer. – Blade. – Monogrammer og initialer. – Blomster. – Fugle. – Sommerfugle. – Landskaber. – Kinensisk eller japansk stil. – Strømønstre. – Blandede blomster. – Tunger og borter. – Pyntekanter. -Børnedekorationer. – Andre deokrationsideer. – Lotusaskebægeret. – Miniaturer, hjerter og små skrin. – Fajancefliser. – Tallerken med bort af æbler og kirsebær. – Det lille blækhus. – Lille maleri med snelandskab. – Den lille sminkedåse. – Urtepotteskjuler med buket. – Tallerkener med fugle. – Den sorte kop. – Tekanden med landskab. – Den grønne urtepotteskjuler. – Tekande med blå dekoration. – Jordbærranken. – Urtekrukken. – Fontænen. – Terrin med and.- Indbundet. – Illustreret med tegninger og fotografier. – 121 sider. – Med stempel på titelblad og spor efter prismærke.