Chatani, Masahiro

Origami. Japansk papirkunst

Bog

DKK 100,00

Varenr. 76.8-24.  – Uindbundet. – 1984. – Illustreret med skabeloner og arbejdstegninger. – 87 sider. – Pænt eksemplar. – 100 kr.

Fremstilling af små kunstværker af papir og karton = origami har gennem århundreder været en populær hobby i Japan, som syrkeds af både børn og voksne. Materialerne og værktøjet kan købes for ret beskedne beløb hos de fleste bog- og papirhandlere, og kun fantasien sætter grænser for udfoldelsen. Skulle man komme til at klippe eller skære forkert, så er der ingen grund til at give op af den grund, for fejlene er den bedste læremester. Bogen rummer instruktioner til 3 kort-grundtyper. Dene type kan ikke lukkes op, men har alligevel en 3-dimensionel reliefvirkning. Den anden type kan åbnes halv ( 90 grader). Begge er temmelig lette at fremstille, mend den tredje type er lidt vanskeligere at lave. Det drejer sig om kort, som kan åbnes helt op (180 grader). For at fremstille den sidstnævnte type må man udskære de forskellige dele i korrekt form og størrelse. Derefter skal de samles / limes, og til sidst skal delene fastgøres til selve kortet med tråd. Når denne korttype lukkes op, udfolder sig en lille trylleverden for ens øjne. Alle bliver overrasket, og har man ikke set konstruktionstegningen, er det næsten tikke til at forstå, hvordan det har været muligt at skabe det smukke miniature-kunstværk. – Forfatteren har samlet et bredt udvalg af spændende ideer, der alle har det til fælles, at de kan foldes sammen og sendes i en almindelig kuvert. – Der gives desuden en trin-for-trin vejledning.

Lademann 1984

På lager

Varenummer (SKU): 76.8-24 Varekategorier: , Tags: , , , , , ,

Beskrivelse

INDHOLD: Pagoden. – Den olympiske ild. – Trapper. – Havgudens slot. – Det hvide uhyre. – Åkanden. – Japanske dukker. – Vejrhane. – Mus. – Diamanten. – Spejkabinettet. – Amfiteatret. – Babelstårnet. – Den hvide kirke. – Teltet. – Slottet. – Det lille tempel. – Søjletemplet. – Muslingeskallen. – Trappemønster. – Stolerækker. – Vasen. – Bolden. – Skibet. – Flodhest. – Lam. – Vildsvin. – Hest. – Krabbe og skildpadde. – Masker. – Svømmefugle. – Skib i bølgegang. – Den lille bæk. – Fremgangsmetode. – Materiale og værktøj. – Flad type. – Halvt oplukkelig type. – Helt oplukkelig type. – Sådan laves de helt oplukkelige typer. – Vejledning trin for trin. – Teltet. – Diamanten. – Vejledning og mønstre til 180 grader typer. – Mønstre og fuld størrelse til 0 og 90 grader typer.