Jane Aamund

Janes køkken. Mad og historier

DKK 85,00

Varenr: 64.1/NVo-3. – Indbundet. – 2006. – Illustreret med sort-hvide fotos og farvefotografier. – 176 sider. – Pænt eksemplar. – 85 kr.

“Janes køkken” er mere end blot en kogebog med opskrifter.  Den er også forfatteren Jane Aamunds personlige minder om madoplevelser samt mennesker , hun har mødt i Danmark og i udlandet .

Høst & Søn - 2006

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Morgenmad. – Øllebrød. – Havregrød. – Bjarkes gode franskbrød. – Asgers landbrød. – Jenny Ballebys boller. – Nemt formbrød. – Nemme morgenmadspandekager. – Falsled Kros morgenæg. – Kl. 11. – Banandrik. – Culturadrik med honning. – Jordbærshake. – Byggrød af valsede byggryn. – Gedeost og pærer. – Fersk, røget laks med avocado. – Melon med muskat og skinke. – Sandwich med æg og karse. – Tunsandwich. – Gammeldags varm chokolade. –  Frokost. Dagens udfordring. – Janes nemme karrysild. – Johannes sildesalat. – Hjemmelavet kaviar. – Portvinssild. – Lillian Kaufmanns blinis. – Kold, grøn sauce. –  Laksetatar. – Hønsesalat. – Kyllingelevermousse. – Portvinssky. – Tatar. – Johannes leverpostej. – Asgers syltede agurker. – Omeletsoufflé. – Stuvede kantareller. – Bjarkes indbagte pølser. –  Tebord og eftermiddagsmad. – Agurkesandwich. – Karen Weibel Vestersøes vandbakkelser. – Oldemors lækre teboller. – Moster Karens appelsinkage. – Klassens time-chokoladekage. – Nem sommerkage til tebordet. – Frederiks pandekager. – Bjarkes æbletærte. –  Yndlingssupper. – Johannes oksekødssuppe. – Hønsebouillon. – Ristoppe med rosiner. – Brunkålssuppe. – Ane Møller Wibels brune suppe med små fiskeboller. – Ægte fransk flute. – Kold avocadosuppe. – Helles kraftsuppe. – Gudskelov for fiskeretter. – Aage Stentoft og den mystiske torskeret. – Salttorsk. – Kaperssauce. – Rødtunger i pernod. – Falsled-laks med løjrom og æg. – Kold hellefisk. – Laks i hvidvin. – Søtunge som i Frankrig. – En god bechamelsauce. – Dampet rødspætte. – Kissers fiskefrikadeller. –  Hovedretter. – Krustader. – Fyld af høns og champignons. – Helstegt mørbrad. – Æblepeberrodsmos. – Lammefrikassé.- Forloren skildpadde. – Ristaffel på dansk. – Desserter er et kærlighedsmiddel.   Ebbe Mørks chokolademousse. – Ebbes zabione. – Creme brulée. – Vindruer i Grand Marnier. – Marinerede jordbær. – Nem dessert med æbler og rabarber. – Omelet en surprise. – Humbertos romfromage. – Prinsessebudding. – Tips til lidelsesfæller. – Hverdagstips. – Suppe. – Tips til gæstebud. – Rejsetips. – Fedekur til de raske magre. – Litteratur og vores families madbibler.Register.